Povijest Saveza
Osnivanje Kajakaškog saveza Zagreba
 
1965. godine u mjesecu ožujku vratio sam se iz JNA, još uvijek kao tajnik KK „Elektrostroj“(sada KK Končar) i zatekao lošu situaciju  u klubu nakon poplave  1964. godine. Da bi situacija bila još gora  u jesen stigao je nalog za kompletno uređenje  sliva rijeke Save kroz Zagreb, a time i rušenje bunkera (kluba)  s desne i lijeve obale rijeke. Desno je bio Brodar , a lijevo Končar.
Sa SD. Elektrostrojem uspjeli smo za naš klub ishoditi  Baraku od poplave na Selskoj cesti dok Brodar to nije uspio.
Čamci su se preselili u Baraku, a Čići i Vuzdarić molili su čamce za trening u KK „Slavija.“ Kao tajnik kluba nisam ništa na SOFKI –i Zagreba uspio  napraviti, ako u ono vrijeme nismo  bili članovi  gradskog podsaveza  tada najmanje tri kluba.
Godine 1966.  u dogovoru između „Slavije“, „ Elektrostroja“ i Vihora“ osnovan je Kajakaški savez Zagreba. Za predsjednika je izabran Ladislav Hudobreznik, a za tajnika izabran je Zvonimir Kostevc.
U to vrijeme kroz savez prodefilirali su kako slijedi:
Jedriličarski klub „ Vihor“- Rašić Ranko – sada Jaht klub Zagreb
                                               Grizović Milan
                                               Kepert Milan
Kajak klub „Slavija“            Kušević Željko
                                               Nerobić Željko
                                               Hlavaček Dalibor
                                               Boranić Borko i Ranko
Kanu klub „ Elektrostroj“   Kostevc Zvonimir
                                               Hudobreznik Ladislav
                                               Bosanac Zlatko
                                               Hobron Branko
                                               Mataković Dubravko
Preseljenjem barake KK“ Elektrostroj“ na ŠRC Jarun  stvorile su se i nove mogućnosti  za Kajakaški podsavez, a to je trajalo do 1972. godine kada je u KK“ Končar“ (1969. iz „ Elektrostroja“) osnovana sekcija , a time i oživljavanje  KK „ Brodar“, a s time  da je „ Vihor“ isključen“ iz podsaveza jer i oni i mi kajakaši uvidjeli su da su nam pogledi na sport slični, ali natjecanja i sve drugo različiti.
 Cijelo vrijeme KK „Brodar“ djelovao je u baraci KK „ Končar“ do 1987. godine do Univerzijade  kada se preselio u nove prostorije gdje je i sada kao Kajak klub Jarun.
Do 1973. godine bio sam tajnik KK Končar i podsaveza, a nakon toga samo  podsaveza. Kroz to vrijeme  KK Slavija  pripadala je SD Slavija gdje su kuglaši i nogometaši vodili glavnu riječ u klubu.
Godine 1975. Kajakaški podsavez  preimenuje se u Kajakaški savez Zagreba , kada smo Hudobreznik,  Habroni i ja (Kostevc) postali visokim dužnosnicima Predsjednika HKS i to do 1978. godine  kada smo u Slavonskom Brodu Habroni i ja tu dužnost za  HKS predali  Filipu Ćurkoviću (Fili).
Do 1989. godine predsjednik KSZ bio je Ladislav  Hobobreznik, a tajnik Zvonimir Kostevc.
Godine 1989. izabran sam za predsjednika saveza  i to do 2004. godine  kada su me imenovali počasnim predsjednikom.
Za tajnika je izabran Dražen Veselko  kao plaćeni tajnik pošto su se ukidali  SIZOVI i OSIZI pokrivala se postojeća radna mjesta  u savezima.
Od 2004. godine dužnost predsjednika KSZ obnaša gospodin Krešimir Beg, a nakon smrti tajnika 29. lipnja 2010. godine Dražena Veselka koji je na funkciji bio od 1989. godine dužnost tajnika obnaša gospodin Tomislav Crnković od listopada 2010. godine.
 
 
 
Počasni predsjednik
 
Zvonimir Kostevc