Europski tjedan sporta
Europski tjedan sporta
Od 07. do 13. rujna 2015. godine   uz brojne  sportske aktivnosti održane  diljem  Lijepe naše, Hrvatska je obilježila prvi Europski tjedan sporta.  Ministarstvo obrazovanja, znanosti i sporta, organizator projekta  je u suradnji s brojnim sportskim savezima  pripremio razne sportske priredbe  i natjecanja 12. rujna  na Bundeku,  koja uključuju više od 30 sportova, a aktivnosti prilagođene su za sve uzraste. Kroz sedam tematskih jedinica svi ljubitelji sporta i sportskih događanja su imali prilike okušati se u raznim sportovima  prezentacijama, organizirane su radionice i utrke za djecu i kvizovi. Tu su još i aktivni kutak, kutak zdravlja, kutak za sportaše s invaliditetom.
Kutak izazova je nudio razne aktivnosti poput košarkaškog i nogometnog turnira, prezentacije teniskih klubova te utrke za građane. U kutku  otkrića  gdje su održane  prezentacije raznih sportova i vještina: finswimming, parkour, kendo, wushu, savate, nanbudo, aikido, capoeira, judo, sambo,  hrvanje i kajak. 
Kajakaški savez Zagreba zajedno sa svojim članicama uključio se u program i u prijepodnevnim satima  sa mlađim dobnim kategorijama  i njihovim trenerima za posjetitelje održao je kajak kanu prezentaciju na vodi gdje su zainteresirani građani mogli dobiti sve informacije o ovom sportu kao i probnu vožnju jezerom Bundek. Za vrijeme ovog događanja dijelili smo letke za besplatnu školu kajaka i kanua.
Ovim putem želimo se zahvaliti Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i svim sudionicima događaja  na prekrasnom druženju na Bundeku, na koji ćemo se rado odazvati i u 2016. godini!