Zimske kajakaške pripreme   15.01.2018

Početkom 2018. godine od 02. do 11. siječnja na Planici u  Kranjskoj Gori na zimskim pripremama boravili su sportaši zagrebačke selekcije KK Končar koji su trenirali pod vodstvom trenera Tomislava Hohnjeca i sportaši KKK Matija Ljubek pod vodstvom trenera Nikice Ljubeka. Treninzi su odrađeni po planu i programu, dok su  mlađe dobne kategorije treninge  odrađivale u teretani i na bazenu. Na pripremama je sudjelovao i Stručni tajnik Kajakaškog saveza Zagreba Tomislav Crnković.
Sportaši KKK Zagreb, kandidati za reprezentaciju i članovi KKK Varteks iz Varaždina u pratnji trenera divljevodaške reprezentacije Stjepana Perestegija i trenera juniorske reprezentacije Dubravka Lileka proveli su od 08. do 13. siječnja 2018. godine na pripremama u istarskom Novigradu.
 

2018.godina   01.01.2018

Održan tradicionalni 47. Štefanjski spust i 22. Memorijal Tibor Šaramo   27.12.2017

Na završnom kajakaškom natjecanju u sezoni održanom na popularno Štefanje 26. prosinca 2017. godine, tradicionalnom 47. Štefanjskom spustu i 22. Memorijalu Tibor Šaramo, na rijeci Savi sudjelovalo je 90 posada u kojima je veslalo 115 kajakaša i kanuista iz  BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Pobjeda je pripala ponajboljem slovenskom divljevodašu i aktualnom svjetskom prvaku 20-godišnjem Anžeu Urankaru, studentu iz Ljubljane čije je pobjedničko vrijeme 38:45,65 minuta. Urankaru, kojem je to prva pobjeda nakon što je lani bio drugi, pripao je tradicionalni prijelazni pehar jedinog našeg dnevnog sportskog lista Sportskih novosti kojeg mu je uručio novinar SN Marino Plejić. Drugi je Anes Šundić iz Vrbasa -Banja Luka (39:11,00),a treći je Vid Oštrbenk  iz Čateža (39:11,08). Riječ je o natjecanju s najduljom tradicijom divljevodaških natjecanja u Republici Hrvatskoj, a utemeljio ga je sportaš i novinar,  Tibor Šaramo. Ovo natjecanje nije rezervirano isključivo za sportaše već ovo natjecanje okuplja i veliki broj obitelji i prijatelja, rekreativaca i veteran. Tomislav Lepan hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama, pobjednik je 22. memorijala "Tibor Šaramo" koji je održan na rijeci Savi u sklopu tradicionalnog 47. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista. Lepan je 12,5 kilometara dugu stazu, od Podsusedskog do Savskog mosta, po malo povišenom vodostaju Save i po ugodnoj temperaturi od 13 Celzijevih stupnjeva, preveslao za 42:36.52 minuta ispred Matije Marinića, člana KKK Zagreb sa 49:41.02, a treći je bio njegov klupski kolega Marko Mikša s 51:39.93.  Bila je to šesta pobjeda 38-godišnjeg Lepana  na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa. Lepanu je prigodnu sliku - mozaik "Kanuist" akademske slikarice Vlatke Bauer uručila Astrid Šaramo, kćer Tibora Šaramoa.  U organizaciji natjecanja sudjelovali su i HGSS i DVD Jarun. 

Čestitka   22.12.2017

Dragi naši,

Vama i Vašima želimo  Sretan Božić,  zdravu i veselu Novu 2018. godinu.

Rezultati

Pogledajte najnovije rezultate natjecanja. Te se paralelno informirajte o rezultatima istih.

Kalendar natjecanja

Informacije o natjecanjima (gdje i kada se održavaju), te prolistajte arhive...

Download

Više o dokumentaciji vezanoj za sportaše i klubove, pronađite ovdje...

Klubovi

Informacije o klubovima i sportašima u njima...