Čestitka   23.12.2022

Vesele blagdane i sretnu 2023.
želi Vam Kajakaški saveza Zagreba.

Raspis za 51. Štefanjsko novogodišnji spust i 26. Memorijal „Tibora Šaramoa“   20.12.2022

Poštovani prijatelji sporta i rekreacije,

u ime organizacijskog odbora ovogodišnjeg natjecanja pozivamo Vas  da nam se pridružite na 51. Štefanjsko novogodišnjem spustu i 26. Memorijalu  „Tibora  Šaramoa“  u kajaku i kanuu koji će se održati uponedjeljak, 26. prosinca 2022. godine na rijeci Savi od  Poduseda do Zagreba.

Povijest
Novogodišnji spust rijekom Savom održao se prvi puta 3. siječnja 1971. godine. Kroz proteklih 51. godinu na natjecanju su nastupili kajakaši i kanuisti iz mnogih zemalja, svjetski i europski prvaci i zaljubljenici u kajakaštvo i rijeku Savu. Najviše pobjeda ima Emil Milihram, vrhunski kanuista i višestruki svjetski prvak.
Utrka je nakon prerane smrti  sportskog novinara  i zaljubljenika u kajakaški sport Tibora Šaramoa postala utrka njemu u spomen.

Tibor Šaramo- kratki životopis
Tibor Šaramo rođen je 24. ožujka 1947. godine u Novskoj. Čitav svoj novinarski vijek proveo je u redakciji „Sportskih novosti“, u kojoj je bio zadužen za praćenje kajak kanu sporta, veslanja, hokeja na ledu i skijanja. Za svoj dugogodišnji predani rad dobio je niz godišnjih priznanja tih športskih saveza, a kao vrsni poznavatelj i analitičar športa bio je i autor priloga u monografiji Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimpizam u Hrvata“. Tibor Šaramo bio je i stalni honorarni suradnik športske redakcije HINE. Kao mladić bio je član Kajak kanu klub Slavija (današnji KKK Zagreb). Trenirao i nastupao u disciplini C-1 (kanu jednosjed) i iz tog je razloga Memorijalna utrka u disciplini C-1. Bio je i trener mlađih kategorija, gdje je na mnoge natjecatelje ostavio neizbrisiv trag.
Umro je u Zagrebu 7. travnja 1996. godine nakon duge i teške bolesti.

Sportske novosti za apsolutnog pobjednika dodjeljuju pehar, a obitelj Šaramo pobjednika Memorijala daruje umjetničkim dijelom akademske slikarice Vlatke Bauer.

Veselimo se druženju na obalama naše lijepe Save!

ŠTEFANJSKI 202022_raspis(1).pdf

Proglašeni najbolji sportaši Grada Zagreba u 2022. godini   16.12.2022

Proglašenjem najuspješnijih sportaša u 2022. u hotelu Hilton Garden Inn, 15. prosinca 2022. godine,
Sportski savez Grada Zagreba svečano je ispratio ovu sportsku godinu. Svečanosti su prisustvovali
brojni sportski djelatnici i najbolji sportaši.

Naša Anamaria Govorčinović članica Kajak kanu kluba Matija Ljubek  koja je osvojiila srebrnu medalju
na Svjetskom prvenstvu u Kanadi zbog ovg izuzetnog dostignuća dobila je  nagradu za vrhunski sportski rezultat.

Čestitke Anamariji i njenom treneru Aleksandru Kneževiću.

Proglašenje najuspješnijih mladih sportaša   07.12.2022

U srijedu, 7. prosinca 2022. u 11.00 sati u dvorani Sportskog saveza Grada Zagreba,u organizaciji Sportskog saveza Grada Zagreba održan je prijem  za mlade sportaše– osvajače medalja na velikim međunarodnim natjecanjima u 2022. godini. Među zagrebačkim sportskim nadama mladim sportašima koji su ove godine osvajali medalje na najvećim svjetskim i europskim natjecanjima bio je i naš mladi sportaš Janko Presečki član Kanu kluba Končar sa svojim trenerom Tomislavom Hohnjecom. Za osvojene rezultate u 2022. godini mladim sportašima nagrade i priznanja  Sportskog saveza Grada Zagreba uručili su im predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba gospodin Vjekoslav Šafranić, gospodin Tomislav Stojak, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba  i pomoćnik pročelnika  Gradskog ureda za sport i mlade gospodin Milan Pavelić.

Čestitke mladim sportašima!

Rezultati

Pogledajte najnovije rezultate natjecanja. Te se paralelno informirajte o rezultatima istih.

Kalendar natjecanja

Informacije o natjecanjima (gdje i kada se održavaju), te prolistajte arhive...

Više o dokumentaciji vezanoj za sportaše i klubove, pronađite ovdje...

Klubovi