Na Jarunu održan 13. Memorijal "Matije Ljubeka" i Otvor...
Na Jarunu održan 13. Memorijal "Matije Ljubeka" i Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba
Na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja 2014. godine  na jezeru Jarun održano je  Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba i 13. Memorijal „Matija Ljubek“, koja  svake godine imaju veliku važnost u očuvanju sjećanja na   hrvatskog, ali i svjetskog sportskog velikana Matiju Ljubeka  i promociju sporta Grada Zagreba. U ime Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića  natjecanje je otvorio gospodin Milan Pavelić iz Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport, a u ceremonijama svečane dodjele medalja i priznanja sudjelovali su predstavnici Sportskog saveza  Grada Zagreba i Hrvatskog olimpijskog odbora.
Uz naše  hrvatske klubove na ovom natjecanju nastupili su natjecatelji iz Slovenije, Srbije i Mađarske. U  programu  natjecanja u središtu zanimanja bila je upravo Memorijalna utrka „Matija Ljubek“   u kojoj su se natjecali kanuisti na 1000 metara. Pobijedio je mađarski višestruki svjetski i olimpijski prvak  Atila Vajda. Naš   predstavnik Nikica Ljubek osvojio je treće mjesto.
U pauzi programa  održana je utrka osnovnoškolaca u Dragon boat čamcima. Djeca iz sedam osnovnih  zagrebačkih škola  odmjerila su snage na 250 m  u Dragon boat utrkama,  čime  su privukla veliku pozornost roditelja, profesora i ostalih  posjetitelja.

Slike s natjecanja možete pogledati ovdje.
dokumentacija/OPGZMMLJ001.jpg
dokumenti/Slike/OPGZMMLJ004.jpg