Raspis za 51. Štefanjsko novogodišnji spust i 26. Memo...
Raspis  za 51. Štefanjsko novogodišnji spust i 26. Memorijal  „Tibora  Šaramoa“   Poštovani prijatelji sporta i rekreacije,
 
u ime organizacijskog odbora ovogodišnjeg natjecanja pozivamo Vas  da nam se pridružite na 51. Štefanjsko novogodišnjem spustu i 26. Memorijalu  „Tibora  Šaramoa“  u kajaku i kanuu koji će se održati uponedjeljak, 26. prosinca 2022. godine na rijeci Savi od  Poduseda do Zagreba.
 
Povijest
Novogodišnji spust rijekom Savom održao se prvi puta 3. siječnja 1971. godine. Kroz proteklih 51. godinu na natjecanju su nastupili kajakaši i kanuisti iz mnogih zemalja, svjetski i europski prvaci i zaljubljenici u kajakaštvo i rijeku Savu. Najviše pobjeda ima Emil Milihram, vrhunski kanuista i višestruki svjetski prvak.
Utrka je nakon prerane smrti  sportskog novinara  i zaljubljenika u kajakaški sport Tibora Šaramoa postala utrka njemu u spomen. 
 
Tibor Šaramo- kratki životopis
Tibor Šaramo rođen je 24. ožujka 1947. godine u Novskoj. Čitav svoj novinarski vijek proveo je u redakciji „Sportskih novosti“, u kojoj je bio zadužen za praćenje kajak kanu sporta, veslanja, hokeja na ledu i skijanja. Za svoj dugogodišnji predani rad dobio je niz godišnjih priznanja tih športskih saveza, a kao vrsni poznavatelj i analitičar športa bio je i autor priloga u monografiji Hrvatskog olimpijskog odbora „Olimpizam u Hrvata“. Tibor Šaramo bio je i stalni honorarni suradnik športske redakcije HINE. Kao mladić bio je član Kajak kanu klub Slavija (današnji KKK Zagreb). Trenirao i nastupao u disciplini C-1 (kanu jednosjed) i iz tog je razloga Memorijalna utrka u disciplini C-1. Bio je i trener mlađih kategorija, gdje je na mnoge natjecatelje ostavio neizbrisiv trag.
Umro je u Zagrebu 7. travnja 1996. godine nakon duge i teške bolesti.
 
Sportske novosti za apsolutnog pobjednika dodjeljuju pehar, a obitelj Šaramo pobjednika Memorijala daruje umjetničkim dijelom akademske slikarice Vlatke Bauer.
 
Veselimo se druženju na obalama naše lijepe Save!
 
ŠTEFANJSKI 202022_raspis(1).pdf