Otvoreno Prvenstvo Grada Zagreba u spustu- sprint i kla...
 Poštovani prijatelji sporta,

sukladno obavijesti i preporuci Središnjeg državnog ureda za sport koja je u nastavku, planirana natjecanja 28.03.2020. odgađaju se do daljnjega. Nastaviti ćemo Vas informirati o dodatnim mjerama i preporukama Stožera Civilne zaštite uz nadu da navedene mjere neće dugo trajati i da ćemo biti u mogućnosti provesti planirane aktivnosti.

 
Preporuka SDUŠ-a

Preporučuje se odgoditi sva međunarodna i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020.
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport Tomislav Družak danas je održao sastanak s čelnicima pet krovnih športskih udruženja te predstavnicima najvećih športskih saveza u Republici Hrvatskoj na temu postupanja i djelovanja u području športa za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa.
 
Uvažavajući zaključke sastanka i aktualnu situaciju Središnji državni ured za šport donosi sljedeće preporuke:
 
Preporučuje se otkazati sva međunarodna natjecanja kojima je domaćin Republika Hrvatska kao i nacionalna športska natjecanja svih razina do 1. travnja 2020. za što se zadužuju nacionalni športski savezi i krovna športska udruženja
Preporučuje se svim nacionalnim športskim savezima i krovnim športskim udruženjima planirati rezervne termine za odigravanje natjecanja odnosno planirati scenarije kraće sezone ili manjeg broja susreta
Za treninge se daje preporuka pridržavanja svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje športaša. (Koronavirus – najnovije preporuke)