Na Svjetskom prvenstvu u kajak –kanu sprintu Gržin i Ob...
Na Svjetskom prvenstvu u kajak –kanu sprintu Gržin i Obadić u finalu, Marinić u polufinalu slalomaHrvatski reprezentativac Matija Marinić kvalificirao se među 30 kanuista koji će se u subotu, u olimpijskoj disciplini - slalomu, boriti za plasman među desetoricom  finalista na Svjetskom prvenstvu u španjolskom La Seu d'Urgellu.

U prvoj je vožnji Marinić imao sedmo vrijeme, ali je uz dodatne četiri kaznene sekunde završio na 30. mjestu. U drugoj vožnji je imao treće vrijeme, a s dodatne dvije kaznene sekunde zauzeo 5. mjesto i tako izborio plasman u polufinale.

Prema pravilima Međunarodne kajakaške federacije, iz prve vožnje se izravno u polufinale plasira prvih 20 kanuista, a ostalih 10 mjesta popunjavaju najbrža desetorica u drugoj vožnji.

U subotnjem polufinalnu (9 sati) će biti odlučeno kojih će 11 nacija ispuniti olimpijsku normu za nastup na OI Tokio 2020.

U kajak kanu spustu na divljim vodama u disciplini C-1 žene hrvatska kanuistica Alba Zoe Gržin plasirala se u subotnje finale,  kao i kanuist Luka Obadić u  discipline C-1muški, što nije uspjelo Igoru Gojiću i Ivanu Toliću.