Kajakaški kamp u Donjoj Dubravi za mlađe dobne kategori...
 U organizaciji Kajakaškog saveza Zagreba, Kanu kluba Končar, Kajak kanu kluba Zagreb i Kajak kanu kluba Jarun održan je kamp za mlađe dobne kategorije u Donjoj Dubravi od 02. – 06.09.2019. Na kampu je sudjelovalo 20-tak djece iz navedenih klubova gdje se provodilo tri treninga dnevno od kojih su dva bila na vodi, a jedan trening trčanja i vježbi za razvoj kondicijskih sposobnosti.
Treninzi su bili izuzetno zanimljivi i korisni jer su izvedeni na divljoj vodi što je za neke od kajakaša bio prvi susret sa takvom vrstom vode i dobar podražaj za nastavak treniranja, a stariji su imali mogućnosti usavršiti stečene vještine i tehnike vožnje po divljoj vodi. Svi treninzi su bili pripremljeni, provedeni i kontrolirani od stane trenera te su isti izuzetno zadovoljni uloženim trudom i rezultatima pripremnog kampa.
S obzirom kako je kamp proveden u potpunosti u prirodi djecu su stekla osnovne vještine snalaženja u prirodi koji podrazumijevaju postavljanje šatora i kampa, prikupljanje drva za ogrjev i paljenje logorske vatre.
Također, drugi dan u goste nam je došla i Hrvatska gorska služba spašavanja koja nam je održala kratko predavanje o osnovama spašavanja na divljim vodama, a lekcija se sastojala od teorijskog dijela gdje su djeca mogla čuti kvalitetne i vrijedne informacije potrebne svima koji borave u prirodi i kraj vode te praktičnog dijela koji se sastojao od vezivanja čvorova, tehnika plivanja u divljoj vodi kao i spašavanja. Kamp u Donjoj Dubravi još jednom se pokazao kao odličan događaj za treniranje kao i druženje djece, stjecanje novih vještina i znanje te uspješne suradnje između Saveza, klubova i HGSS-a.