Nastavak druženja na 3. kajakaškom kampu u Gradu Zagre...
Nastavak  druženja na 3. kajakaškom kampu u Gradu Zagrebu sa djecom OŠ Voltino i djecom iz KKK Krško (SLO)
Od 11. do 14. travnja 2019. godine  na ŠRC Jarunu na  3. kajakaškom kampu  boravila su djeca iz OŠ Voltino i djeca iz KKK Krško iz Slovenije našeg partnera u Erasmus projektu. Na kampu „Kayaking health benefits – active childhood“ u organizaciji Kajakaškog saveza Zagreba i partnera iz Slovenije sudjelovalo je 53 djece i 5 trenera te jedna učiteljice predškolskog odgoja. Unatoč ružnom vremenu koje nas je pratilo tri dana  u sklopu kampa uspjeli smo provesti sve aktivnosti koje su bile predviđene  planom i programom projekta. Kod svakog polaznika kampa utvrdili  smo visinu, masu, indeks tjelesne mase i postotak masnog tkiva uzorka djece kako bi uvidjeli njihovo morfološko stanje te pripadaju li normalno uhranjenoj grupi za svoju dob. Također u suradnji sa psihologicom ispunili smo i upitnik o motivaciji i zadovoljstvu te smo utvrdili kako su djeca zaista sretna i zadovoljna danima provedenim na kampu i boravkom   u prirodi  u okolici Kanu kluba Končar kao i  veslanjem  na jezeru Jarunu. Treninge smo provodili na vodi veslajući u Dragon boatu, kao i čamcima za mirnu i divlju vodu. Zbog lošijih vremenski uvjeta tog vikenda dio vremena smo proveli u teretani Kanu kluba Končar gdje su djeca imala priliku usvojiti pod budnim okom trenera pravilnu tehniku veslanja na ergometrima kao i izvođenje raznih vježbi sa utezima ili vlastitim tijelom.

Edukativno-kreativna radionica o pravilnoj prehrani pokazala se kao pun pogodak radi izrazito aktivnog sudjelovanja djece te visokog predznanja koja su djeca stekla u školi od svoje učiteljice. Kako se poklopilo da je isti vikend na jezeru Jarunu Međunarodna veslačka regata Croatia Open 2019. gdje su nastupali naši olimpijci osvajači medalja braća Sinkovići iskoristili smo priliku kako bi djecu odveli u šetnju prema tribinama regatnog jezera. Svi skupa smo pratili utrke, navijali te su treneri pojasnili razliku između  ova dva slična vodena sporta, ali u suštini potpuno različita, veslanja te kajaka i kanua.

Kamp je završen u izrazito veseloj i pozitivnoj atmosferi, a djeca su se najavila kako planiraju doći na treninge tijekom sljedećih mjeseci kod naših trenera Zagrebačkog kajakaškog saveza na jezeru Jarunu čime ćemo nadamo se povećati bazu naših najmlađih sportaša!