Na jezeru Jarunu održan treći po redu Erasmus kamp „Kay...
Na jezeru Jarunu održan treći po redu Erasmus kamp „Kayaking health benefits – active childhood“
Od 5. – 7. travnja 2019. godine na ŠRC Jarunu održan je treći Erasmus kamp „Kayaking health benefits – active childhood“ u organizaciji Kajakaškog saveza Zagreba i  partnera  iz Slovenije.  Na kampu  je sudjelovao 16 djece i 2 trenera. U sklopu kampa osim treninga na vodi i suhom treningu  provedeno je i morfološko mjerenje kako bi se utvrdila visina, masa, indeks tjelesne mase i postotak masnog tkiva.

Dan kasnije u suradnji sa psihologicom djeca su imala priliku ispuniti upitnik o motivaciji i razlozima zašto treniraju kao i test zadovoljstva kako bi treneri dobili vrijednu povratnu informaciju.

Kako uz kvalitetan trening svakog vrhunskog sportaša jako je bitan oporavak, a unutar oporavka osim sna veliku ulogu ima prehrana. Na temu sportske prehrane za mlade sportaše. napravili smo kratku radionicu. Kajakaši iz Slovenije pokazali su zavidno znanje i prehrambene navike kroz aktivno sudjelovanje u radionici i nadopunjavanje trenera te odgovaranju na pitanja. Za kraj radionice svatko je imao priliku osmisliti i nacrtati za sebe zdravi, ali i fini tanjur.

Cijela organizacija kampa je prošla u najboljem redu, pozitivnoj atmosferi i sa puno smijeha.

Veselimo se novom susretu na idućem Erasmus kampu na našem Jarunu!