Nastup članova Kanu kluba Končar na natjecanjima u Kini
Ekipa Kanu kluba Končar u sastavu,
Alba Zoe Gržin, Jadran Zonjić, Ivan Tolić i Luka Obadić u petak je otputovala u Kinu gdje će nastupiti na sveukupno četiri natjecanja i to:
– 8.12.2018. Panzhihua city, Yangtze river (sprint)
– 9.12.2018. Panzhihua city, Yangtze river (klasična dionica)
– 15.12.2018. Liu Ku, Salween river, Tiger jump (sprint)
– 16.12.2018. Liu Ku, Salween river, Yue Jin (klasična dionica)
Natjecanja se održavaju u organizaciji Kineske kajakaške asocijacije, pokrajine Yunnan i sponzora i na natjecanju sudjeluje 40 sportašica i sportaša iz 23 zemlje s 4 kontinenta i domaće sportašice i sportaši, članovi lokalnih klubova.
Predsjednik Odbora za spust Međunarodne kajakaške federacije i član KK Končar Tomislav Crnković, na temelju pristiglih prijava odabrao je 40 sportašica i sportaša kojima organizatori pokrivaju trošak prijevoza, lokalnog prijevoza, smještaja, prehrane i osiguravaju čamce za natjecanje. Kanuisti će veslati u slalom čamcima, a kajakaši u polietilenskim kajacima.
Unatoč velikim naporima, organizatori nisu uspjeli osigurati dovoljan broj natjecateljskih kanua i kajaka.
Koordinaciju sportskih aktivnosti vodi francuski trener Tom Bar.
Na ovom natjecanju službu spašavanja vode članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, koji će sudjelovati u pregovorima za organizaciju edukacije domaćih spašavatelja.
Dvojica članova HGSS-a već su na lokaciji i nakon natjecanja vraćaju se u Zagreb. Dana 10.12.2018. Tomislav Crnković zajedno s četvoricom pripadnika HGSS-a putuje u Liu Ku, gdje će četvorica pripadnika HGSS-a voditi spašavanje na jednom od najtežih i najopasnijih dijelova rijeke Salween.
Tomislav Crnković sudjelovati će u pregovorima za zajedničku suradnju i organizaciju natjecanja do 2023. godine.
U 2019. godini u prosincu, na rijeci Salween održat će se natjecanja finala Svjetskog kupa u spustu na divljim vodama što je Crnković dogovorio prije tri tjedna u drugom posjetu Kini kada je nastupio na tiskovnoj konferenciji i TV postaji.
Kineska delegacija dolazi u posjet Republici Hrvatskoj u ožujku 2019. godine kada će posjetiti i naš klub i gdje ćemo ih upoznati s aktivnostima koje provodimo.