EP u kajak- kanu maratonu na Neretvi -Metković 2018
 EP u kajak- kanu maratonu na Neretvi -Metković 2018
Na 3,6 kilometara dugoj regatnoj stazi na Neretvi, sa startom i ciljem kod hotela Narona, očekuje se nastup preko 600 natjecatelja iz 25 država.
Prije EP-a, 2. i 3. srpnja održat će se Master Kup.
Prvenstvo će početi 2. srpnja u 11 sati utrkama veterana i na programu su veteranske utrke u jednosjedima gdje će u kategorijama biti raspoređeni po pet godina, od 35 do 39, od 40 do 44 i tako do preko 70 pa ćemo vidjeti i spremnost jedne generacije koja nas česno iznenadi svojim rezultatima i entuzijazmom.
3. srpnja bit će utrke dvosjeda, a 4. srpnja u 19 sati održat će se svečanost otvorenja. Turistička zajednica Grada Metkovića i Grad Metković pripremaju program otvaranja od 45 minuta u kojem očekuju da će im se pridružiti župan, gradonačelnik, predsjednik Europske kajakaške asociacije i naša državna tajnica za sport Janica Kostelić.
 
Sljedećih dana, 5., 6., 7. i 8. srpnja na rasporedu su utrke Europskog prvenstva i počinju u pola devet ujutro.  Oko podneva do 17 sati biti će pauza, a od 17 sati će ponovno nastupati veterani. Subota i nedjelja su rezervirane za najznačajnije i nazjanimljivije utrke seniora,  subotu su u jednosjedima, a u nedjelju u dvosjedima. Nakon izveslanih utrka od 30 kilometara imat ćemo petoricu u fotofinišu koja će odlučiti o pobjedniku.
Start utrka je ispod mosta u Metkoviću te se vesla do veletržnice, nakon koje se veslači okreću i veslaju do Male rive gdje čamce uzimaju u ruke, penju se na cestu i trče do spusta na Velikoj rivi gdje ponovno ulaze u vodu i veslaju.
Zatvaranje Natjecanja biti  će u nedjelju, 8. srpnja, nakon što završi svečana podjela medalja.

dokumenti/bilten1.pdf