15. Memorijalna utrka „Matija Ljubek“ i 1. „Zagreb Op...
15. Memorijalna utrka „Matija Ljubek“ i   1. „Zagreb Open Water Festival 2016.“ 
Poštovani,
 
Kajak-Kanu  klub Matija Ljubek, Grad  Zagreb i Kajakaški savez Zagreba organizatori su Otvorenog prvenstva Grada Zagreba na mirnim vodama u kajaku i kanuu i 15. Memorijalne utrke „Matija Ljubek“ koja će se održati u subotu 21. svibnja 2016. godine na ŠRC Jarunu u Zagrebu.
Na ovom natjecanju utrka u disciplini C-1 1000 m je Memorijalna utrka u spomen na   hrvatskog, ali i svjetskog sportskog velikana Matiju Ljubeka  i promociju sporta Grada Zagreba.
Ova utrka okuplja brojne kako domaće tako i strane kajakaše i kanuiste, te ih i ove godine očekujemo u velikom broju u raznim dobnim kategorijama.
Na ovogodišnjem Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba na mirnim vodama očekujemo obilje uzbuđenja u svim kajakaškim disciplinama.
Po prvi puta u povijesti regata će se umjesto jednog dana, održati  dva dana. Prvi dan natjecanja održat će se sprint utrke na 500 i 1000 metara.
Drugi dan u nedjelju 22. svibnja  je  „Zagreb Open Water Festival 2016.“,1. Međunarodni Kup Grada Zagreba u maratonu za kajak-kanu i veslanje na dasci, 5. Utrka mladih zmajeva u Dragon čamcima. 
Utrke maratona će se održati u  kategorijama kajaka i kanua -sprint  divlje vode i rekreativnih čamaca na 5 i 10 km ovisno o kategoriji.
Veliko nam je zadovoljstvo najaviti i utrku SUP-u (veslanje na dasci) koja će se održati  na 8 km za  profi veslače, te 2 km  za početnike  u fun utrci. 
Utrka mladih zmajeva u Dragon čamcima će se održati na 250 m.
Nakon završetka kajak kanu utrka će se održati utrka u SUP – POLU.
Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite i uveličate ovaj kajakaški vikend!

Raspis_regata_Raspis2016.pdf